Batı Karadeniz Bölgesi Hemovijilans Egitim Toplantısı
08 Kasım 2017

İlimizde Batı Karadeniz Bölgesi Hemovijilans Egitim Toplantısı Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 22 Eylül 2017 Cuma günü Düzce Pelemir Otelde çevre illerimizin'de katılımıyla Batı Karadeniz Bölgesi Ulusal HEMOVİJİLANS Eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğumuz toplantıya, Sakarya, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Yalova illerinden Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürleri, hastanelerdeki enfeksiyon hastalıkları uzmanları ve kan merkezlerinde görevli hemşireler ve çalışanlar katılmıştır.

“Kan Tedarik Sisteminin Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi” kapsamında hazırlanan Eğitim Programında sunum yapmak üzere Sağlık Bakanlığından Uzm. Dr.Nigar ERTUĞRUL ÖRÜÇ'ün yanısıra Dr.Ülkü KODALOĞLU, Uzm.Dr.Nazan SARPER, Prof.Dr.Birsen MUTLU, Prof.Dr.İsmail Yaşar AVCI, Uzm.Dr.Mustafa Nuri GÜNÇIKAN  ve Dr.Tufan Tuğrul Tuncay ERTOP'un destekleriyle Güvenli kan ve kan bileşeni tedariki ve izlenebilirliği başta olmak üzere, teknik alt yapı, personel ve uygulamalara yönelik düzenlemelerin güncellenmesi ve varsa aksayan yönlerin tespiti  kan ve kan bileşenlerinin izlenebilirliği, hizmet ve ürün standartları, kalite güvencesi, idari ve teknik personele yönelik kapasite geliştirme faaliyetleri ve klinisyenlere yönelik kanın uygun klinik kullanımı, Ayrıca kan hizmet birimleri için Ulusal Standartlar Rehberi, Kalite Yönetim Sistemi Rehberi, Denetleme Rehberi, Hemovijilans Rehberi ve Kanın Uygun Klinik Kullanımı Rehberi  için gerekenler hakkında sunumlar yapılmıştır.

Verimli geçen eğitimimiz soru cevap şeklinde bilgilendirmelerde bulunularak sona ermiştir.

WhatsApp Image 2017-09-23 at 19.27.00 (1).jpeg

WhatsApp Image 2017-09-23 at 19.27.00.jpeg