HALK SAĞLIĞI HAFTASI (03-09 EYLÜL)
17 Eylül 2018

Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmeti veren 202Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 177 Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS), 100 Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), 195 Entegre İlçe Hastanesi, 77 Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkez ve 577 Göçmen Sağlığı Birimi, 3.438 Sağlık Evi bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM), Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) ve KETEM’lerde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel,  ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir.

Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde; diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişimcilerimiz başta olmak üzere hekimlerimiz ve diğer sağlık personelimiz öncelikli olarak kronik hastalıkların önlenmesi boyutunda bir ekip ruhu ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu merkezlerimizde verilen kapsamlı sağlık danışmanlığı ve sağlık eğitimlerinin yanı sıra, Sigara Bırakma Polikliniklerimiz, koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümlerimiz, enjeksiyon ve pansuman birimlerimiz hizmet sunmaktadır.

Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, sağlık eğitimleri düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve kaliteli yaşam standardını yükseltmek için, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü olarak çalışmalarımız, hiç ara vermeden ve artarak devam edecektir.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı olarak 6-7 Eylül 2018 tarihlerinde Anıtpark, Cedidiye Camii önü ve Atatürk Devlet Hastanesi’ nde açılan stantlarımızda tüm çalışanlarımızla beraber Tansiyon, Kan şekeri, Karbonmonoksit ve Vücut Analiz ölçümleri, Ağız Diş Taraması yapılmış aynı zamanda ücretsiz olarak yapılan GGK (Gaitada Gizli Kan) kiti dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İlimizde halk sağlığı hizmetleri hakkında bilgilendirmeler yapılmış bunun yanında broşür ve Sağlıklı Çocuk dergisi dağıtımı yapılmıştır. Tüm ilçelerde bulunan kurumlarımız tarafından vatandaşlara yönelik farkındalık ve eğitim çalışmaları yapılmış, tüm yıl boyunca yapılmaya devam edecektir.

WhatsApp Image 2018-09-17 at 10.46.36 (1).jpeg

WhatsApp Image 2018-09-17 at 10.47.10 (1).jpeg