AVRUPA VE TÜRKİYE’ DE BİR İLK
12 Şubat 2020

Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz Avrupa ve Türkiye de en üst Seviye olan Seviye 7 belgesini alan ilk ağız ve diş sağlığı merkez oldu.

Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane çalışmaları kapsamında: Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz "HİMMS O-EMRAM" (dijital hastane) kriterlerime göre Avrupa ve Türkiye de en üst Seviye olan Seviye 7 belgesini alan ilk ağız ve diş sağlığı merkez oldu.

Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI’nın öncülüğünde ve Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ’ın koordinasyonunda sağlık alanında yürütülen çalışmalar kapsamında: Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkeziniz 2019 yolu Ağustos ayında yapılan değerlendirme de HIMSS State 6 seviyesine yükselerek belge almaya hak kazanmıştı. Merkezimiz elde ettiği başarıya bir yenisini daha ekleyerek HIMSS O- EMRAM kriterlerine göre Avrupa’da ve Türkiye de en üst seviye olan 7. seviye belgesini almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.

HIMSS (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak çalışmalarını devam ettirmektedir. Kuruluş amacını bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamak olarak tanımlamaktadır. Yapılan değerlendirmelerde sağlık sektöründe verilen hizmetlerde bilgi teknolojilerini kullanma seviyesi denetlenerek akredite edilmektedir.

Tıbbi Hizmetlerde Kağıt kullanımı son bulacak

O – EMRAM Seviye 7; hasta ve çalışan güvenliğinin en üst seviyeye çıkartılması, hizmet kalitesinin yükseltilerek verimliliğin ve hızın arttırılması gibi birçok parametrenin üst seviyelere çekildiği, bilgi teknolojilerinin sistemli bir şekilde kullanılması ile tıbbi süreçlerde kâğıt kullanımının kaldırılması anlamı taşıyan bir süreç. Bu bağlamda Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi şehrin sağlık geleceğine ilişkin çalışmalarıyla göz doldurmaya devam ediyor.

Hastaların tedavi işlemlerini e-nabız profilinden kolaylıkla takip edebilmesi için e-nabıza veri gönderimi yapılarak uygulanan tedaviye göre hastanın dikkat etmesi gereken noktalar konusunda gereken bilgiler ve kontrol randevularıyla ilgili uyarı mesajları otomatik olarak gönderilecektir.

HIMSS O-EMRAM’ın elektronik sağlık kaydı verilerinin verimli kullanılması ile sağlıkta kalite ve hasta memnuniyetinin arttırılmasını, hekimin doğru zamanda doğru tedaviyi uygulamasını ve kurumun kaynaklarının etkin kullanılmasını amaçlayan bir seviyelendirme sistemidir. Hastanın tedavi işlemlerini e-nabız profilinden kolaylıkla takip edebilmesi için e-nabıza veri gönderimi yapılmaktadır.

Diğer taraftan, hastaya uygulanan tedaviye göre hastanın dikkat etmesi gereken noktalar konusunda gereken bilgiler ve kontrol randevularıyla ilgili uyarı mesajları otomatik olarak gönderilmektedir.  Bahsettiğimiz tüm bu noktalar dijital hastane süreçlerinin olumlu bir sonucu olarak değerlendirilebilir”

24.01.2020 tarihinde yapılan değerlendirme, HIMSS Avrupa ve Latin Amerika direktörü John Rayner, HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker Köse ve Medipol Üniversitesi HIMSS ekibi tarafından yapıldı.

Sayın Valilim Dr.Zülkif DAĞLI emeği geçen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ ve Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi ile tüm hastane personeline özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

2dd72a02-064e-482e-9ab8-6643e31f30cb.jpg

846e1781-710d-4787-905d-3f866b704504.jpg