1 - 7 EKİM EMZİRME HAFTASI
04 Ekim 2018

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ

SAĞLIKLI GELECEK SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN  ANNE SÜTÜ

Sağlık Bakanlığı tarafından Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında bebek ve çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması ve ölümlerin önlenmesi için “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklerimize anne sütüyle beslenme hakkının tanınması, hiçbir bebeğimizin bu haktan mahrum edilmemesi, konunun önemi ve gündem oluşturması amacıyla, tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır. Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez seçenek olarak önermektedir.

Bu kapsamda 1-7 ekim emzirme haftası’’ dolayısı ile Düzce Atatürk Devlet hastanemizde ‘’Anne sütü’’ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla program düzenlendi.Düzenlenen Programa Düzce İl Sağlık Müdürü Op.Dr.İbrahim ÖZCAN,Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Bülent GÜLERKAYA, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Ahmet ZENGİN, Halk Sağlığı Başkanı Uz.Dr.Ökkeş KEPEK,Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz.Dr.Oğuzhan AY,Sağlık yöneticileri,sağlık çalışanları ve birçok vatandaş katıldı.

İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İbrahim ÖZCAN ve beraberindeki ekip eşliğinde Kadın Doğum servisinde Uz.Dr.Oğuzhan AY emzirmenin özendirilmesi, korunması ve teşvik edilmesi amacıyla bilgilendirmelerde bulundu. Hastanemizde yeni doğum yapmış annelere özel olarak hazırlanmış üzerinde anne sütünün önemini vurgulayan notların yazılı olduğu magnet, lohusa   şerbeti ikram edildi. Ardından Çocuk Hastalıkları servisinde yatan çocuklar ziyaret edildi,Emzirmenin özendirilmesi, korunması ve teşvik edilmesi amacıyla hastane giriş katı ve poliklinik katında kurulan standa çalışmaları ziyeret edildi. Anne sütünün önemiyle ilgili el broşürleri dağıtılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

emzirmehaftasi2.JPG

emzirmehaftasi3.JPG