İLİMİZDE COVİD-19 AŞI UYGULAMASINA BAŞLANDI.
14 Ocak 2021

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun Koronavirüs aşısına Acil Kullanım Onayı vermesi sonrası ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik başlanılan covid-19 aşı uygulamasına ilimizde bugün itibariyle başlandı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde düzenlenen covid-19 aşı programına katıldı.

İlk olarak Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr.Ökkeş KEPEK ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Volkan TEMİ olmak üzere Sağlık Yöneticilerimiz ile sağlık personellerimize aşı uygulaması yapıldı.

Akabinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde hazırlanan aşı uygulama odalarında incelemelerde bulunan Dr. YILMAZ yetkililerden bilgi aldı.

Dr.YILMAZ aşı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bugün itibariyle İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda önce sağlık çalışanlarımız olmak üzere Koronavirüs aşısının yapılmaya başlandığını ve sistemli bir şekilde ilimizde aşılamaların devam edeceğini belirterek, bu uygulamanın sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diledi.

Dr.YILMAZ, ilimizdeki sağlık kurumların aşı uygulama odalarının oluşturulduğunu ve ihtiyaç halinde de sayının arttırılacağını belirtti.

Aşılamanın gönüllülük esasına dayalı olduğunu, önümüzdeki günlerde aşılama programının 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar ile devam edeceğini vatandaşlarımızın E-Nabız üzerinden aşı durumlarını takip edebileceklerini ve MHRS sistemi üzerinden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerini belirtti.

Dr.YILMAZ, pandemi sürecinden çıkabilmenin ve normal hayatımıza döne bilmenin en önemli koşulunun aşı yaptırmak olduğunu belirterek vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Son olarak vatandaşlarımızdan Kontrollü Sosyal Hayat döneminde ‘‘Sosyal Mesafe, Maske ve Temizlik’’ kurallarına dikkat etmelerini rica ediyorum dedi.

müdür bey.jpg
ökkeş keper.jpg