YIĞILCA İLÇEMİZDE SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN "ON BİN ADIM'' YÜRÜYÜŞÜMÜZ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.
03 Temmuz 2019

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve Yığılca İlçe Entegre Devlet Hastanesi Başhekimliği işbirliğinde Yığılca ilçemizde ‘‘Sağlıklı Yaşam İçin On Bin Adım’’ yürüyüşümüz düzenlenmiştir.

Sağlıklı Yaşamın Önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüş programımız Yığılca İlçe Entegre Devlet Hastanesi acil servis önünde başlayarak Kaymakamlık önünde sona ermiştir.

Yürüyüş programımıza Yığılca Kaymakamı Sayın Muhammed ÇETİN, Belediye Başkanı Sayın Rasim ÇAM, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin Yılmaz, Sağlık Yönetici ve Personellerimiz ile vatandaşımız katılmıştır.

Bilindiği üzere günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp- damar hastalıkları, hipertansiyon, diabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.
Fiziksel aktivite, kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, Zihinsel ve ruhsal yararlar açısından hayati önemdedir. Bu nedenle toplumumuzda hareketli yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz.

Sağlıklı yaşam için "On Bin Adım'' atılması öneriyoruz.
WhatsApp Image 2019-07-03 at 14.15.16 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-07-03 at 14.15.30 (1).jpeg