Pulmoner Rehabilitasyon ile Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et.
21 Mart 2018

12-18 Mart Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtparkta ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde sağlıklı yaşam araçlarımız ve gezici HPV aracı ile halka yönelik farkındalık çalışmaları yapılmıştır. Gün boyunca yaklaşık 250 kişiye karbonmonoksit ölçümü, vücut yağ analizi yapılmış risk grubunda yer alan kişilerin sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi yapılmıştır. Aynı zamanda Bağırsak kanseri için GGK(Gaitada gizli kan kiti) kitlerinin dağıtımı, meme kanseri için uygun yaş aralığındaki kadınlara Mamografi randevu alınımı ve Rahim Ağzı kanseri için Gezici Smear aracı içinde Smear alınımı yapılmıştır. Beslenme, fiziksel aktivite ve kanser konularında broşür dağıtılmıştır.

Konuyla ilgili Düzce Belediyesi önünden başlayıp Anıtpark’ ta sonlanan yürüyüşümüz İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Başkanımız, Düzce Üniversitesi Göğüs Hastalıkları ABD Öğretim Üyeleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimleri, Sağlık çalışanları ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi eğitim salonunda Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi  Göğüs Hastalıkları Uzmanı, Türk Toraks Derneği İl Temsilcisi Doç.Dr. Ege GÜLEÇ BALBAY tarafından “Pulmoner Rehabilitasyon” konulu eğitim düzenlenmiştir. Eğitime İl Sağlık Müdürümüz, Halk Sağlığı Başkanımız, Düzce Üniversitesi Göğüs Hastalıkları ABD Öğretim Üyeleri, Toplum Sağlığı Merkezi Başhekimleri, sağlık çalışanları, vatandaşlar ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri katılmıştır.

WhatsApp Image 2018-03-15 at 10.28.00.jpeg

IMG-20180315-WA0101.jpg