22 Aralık Paramedikler Günü Kutlu Olsun
22 Aralık 2017

Düzce İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.İbrahim ÖZCAN, "22 Aralık Dünya Paramedikler Günü" kapsamında İl Ambulans Servisi Başhekimliğini ziyaret etti.

Kamu Hastaneleri Başkanı Op.Dr.Ahmet ZENGİN, Halk Sağlığı Başkanı  Uz.Dr.Ökkeş KEPEK, İl Ambulans servisi Başhekimi Dr.Numan ÇABUK, Dr.Fatih TURUNÇ  ile sağlık çalışanları katıldı.

Op.Dr.İbrahim ÖZCAN, Acil Tıp Teknikeri olarak bilinen paramediklerin sağlık sisteminin en önemli çalışanlarından olduğunu ve paramediklerin çok zor şartlar altında çalıştığını söyledi.

"Hastaya, sağlık merkezine ulaşana kadar yapılacak ilk yardım çoğu zaman, hastanın hayatını kurtaracak boyutlara ulaşır. Bu yüzden ilk yardımın en kısa sürede ve en etkin şekilde yapılması, kurtarılacak hayat sayısını da arttırır.

Hastalanma, kaza geçirme gibi bir olayla başlayan, hastaneye nakil esnasında (ambulansta) devam eden ve tıbbi olanaklara sahip bir yere nakil edilinceye kadar büyük bir fedakârlıkla çalışan Paramediklerimiz, hastanın sorununu tanıma, durumunu değerlendirme ve gerek duyduğunda acil bakımı verme gibi hayati işlemleri gerçekleştirmektedirler.

Bu vesile ile Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan Paramediklerimizin 22 Aralık Dünya Paramedikler Günü'nü kutlar,112'nin gereksiz yere meşgul edilmemesi ve ambulanslara yol verilmesi noktasında vatandaşlarımızdan destek beklediğimizi bir kez daha vurgulamak isterim dedi.