Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı Kapsamında Yeni Binasına Geçen Atatürk Devlet Hastanesi’nin Bebek Dostu Ünvanı Yenileniyor
08 Kasım 2017

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında bebek ve çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması ve ölümlerin önlenmesi için “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilen bu programa göre; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaşına kadar sürdürülmesi öngörülmektedir.

Doğum hizmeti veren hastanelerden; gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler “ Bebek Dostu Hastane ” unvanını almaktadırlar.
                  Bu kapsamda 2006 yılında bebek Dostu Hastane Ünvanı alan ve yeni binasına taşınan Atatürk Devlet Hastanesi güncel eğitimleri Müdürlüğümüz tarafından tamamlanmış ve 12.10.2017 tarihinde yapılmış,  Düzce İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Numan ÇABUK, Ulusal Değerlendirme ekibi ve Müdürlüğümüz Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü personeli tarafından hastane yönetimi ziyaret edilerek değerlendirme çalışmalarına başlanılmıştır. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, doğum Hizmetindeki ve doğum öncesi hizmet veren sorumlu hemşireler, normal doğum ve sezaryen doğum yapan annelerle, hamile kadınlarla, bebeği özel bakım altında olan annelerle görüşülmüştür. Yazılı emzirme politikaları, bebek emzirme odaları,kadın doğum servisi,doğumhane ve yenidoğan servisleri incelenerek Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin bebek dostu ünvanının devam etmesi  değerlendirilmiştir.