Sağlık Çalışanlarına İşaret Dili Eğitimi Verildi (Engel Olmayalım Destek Olalım)
31 Aralık 2018

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereğince engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek, sağlık hizmeti erişimini kolaylaştırmak ve oluşabilecek iletişim sorununu ortadan kaldırmak amacı ile işaret dili eğitimleri planlanmıştır.

Bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı merkez hastanelerimizde çalışan personellerin İşaret dili eğitim programı  03/10/2018 tarihinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi konferans salonunda  verilmeye başlanmış olup, Haftada 3 gün (Çarşamba, Perşembe, Cuma) saat 13.30-17.00 arasında yapılarak 07 Aralık 2018 tarihinde eğitimler tamamlanmış ve 13 çalışanımız sertifika almaya hak kazanmıştır.

Sertifika almaya hak kazanan Hemşire, odyolog, anestezi teknikeri ve diğer personel kadrosundaki çalışanlarımız Akçakoca Devlet Hastanesi ve Düzce Devlet Hastanesi’nde işitme engelli vatandaşlarımıza hizmet vereceklerdir.  Sunulan sağlık hizmetinden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması ve tedavilerinin ivedilikle yapılmasında etkin bir rol alacaklardır.

Aynı zamanda sertifikalı çalışanlarımız işitme engelli vatandaşın hastaneye başvuru yapması itibariyle sağlık probleminin ilgili alanı neresi olursa olsun ihtiyaç halinde acil servis, poliklinikler, ameliyathane, ağız/diş, iş ve işlemlerin yapıldığı her bölümde kolaylıkla sunulan sağlık hizmetinden faydalanabileceklerdir.

Sertifika programına  İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ ,İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Murat YİĞİT, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan ÇETİN kurum başkan ve başkan yardımcıları,  yer aldı.

İl Sağlık Müdürü Dr.Yasin YILMAZ, törende yaptığı konuşmada, kursun beklenenden daha verimli geçtiğini dile getirdi. Yaklaşık 3 ay süren eğitim işaret dili Eğitmeni Büşra ÖKTEN tarafından verildiğini ifade eden YILMAZ , "Sağlık Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve bu eğitimlere devam etmek istiyoruz. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

isaretdili1.JPG
isaretdili2.JPG