TÜTÜN BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE ÜCRETSİZ İLAÇ DAĞITIMI
30 Ocak 2019

Bağımlılık milletimize ve devletimize zarar vermektedir ve gelecek nesillerimizi yok etme eğilimindedir. Bu kapsamda bağımlılıkla mücadele kurulları kurulmuş ve daha etkin mücadele yöntemleri üzerine çalışmalar arttırılmıştır. Bağımlılık ile mücadelede tütün ürünleri ile mücadele önemli bir yer tutmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bünyesinde 81 ilimizde sigara bırakma poliklinikleri açılmıştır. Düzce’mizde de Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim dalında sigara bıraktırma polikliniği hizmet vermektedir. En kısa zamanda Atatürk Devlet Hastanemizde ve  Sağlıklı Hayat Merkezi’mizde Sigara Bıraktırma Polikliniğimiz hizmete açılması planlanmaktadır. Bu polikliniklerimize müracaat eden tütün bağımlısı vatandaşlarımız düzenli olarak takip edilmekte, yaşam değişikliğine yönelik motivasyonel çalışmalar yapılmakta ve ihtiyaç duyulursa eğer ücretsiz farmakolojik(İlaç tedavisi) tedavi uygulanmaktadır. Reçete edilen ilaçlardan Champix Başlangıç Dozu, Champix İdame Dozu, Nicoretteİnvisi 15 Mg Nikotin Bandı,Nicoretteİnvisi 25 Mg Nikotin Bandı Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak verilmektedir. Vatandaşlarımız doktor tarafından reçete edilen bu ilaçları Kiremitocağı Mahallesi Eskitekavilyolu Sokak No:1 Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Tütün ve diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Biriminden temin edebilirler.