DÜZCE AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİ'NDE 'HASTANE AFET PLANI' (HAP) KAPSAMINDA BOMBA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
30 Nisan 2019

Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi'nde 'Hastane Afet Planı' (HAP) kapsamında bomba tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği, Akçakoca Devlet Hastanesi santraline kimliği belirsiz kişi tarafından hastane tuvaleti ve bahçesinde bomba olduğu ihbarında bulunuldu.İhbar üzerine hareket geçen ekipler 'siyah kod' uygulaması başlattı. Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İtfaiye Müdürlüğü, AFAD ve 112 Acil Çağrı merkezi ekiplerinin hazır bulunduğu tatbikatta bombanın bulunduğu bölgede güvenlik tedbirleri alındı.  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile hastane personeli, hastaları bahçede kurulan çadıra nakletti.

Emniyet Müdürlüğü ve  İl Jandarma Komutanlığı Bomba İmha Ekibi'nin gelmesiyle bölgede güvenlik çemberi oluşturuldu, dedektör köpek "Nana" eşliğinde gerçekleştirdikleri arama çalışmasında içinde bomba olan poşet bulundu.

Çevrede güvenlik önlemi alınmasının ardından bomba imha ekipleri, poşeti kontrollü şekilde patlattı.Tatbikat, hastaların hastaneye geri götürülmesiyle sona erdi.

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü ve Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Başkanı Dr.Numan ÇABUK gazetecilere yaptığı açıklamada, Amacımız gelişebilecek Afet ve Acil durumlarda hızlı bir şekilde mobilize olup, uygun ve etkin müdahalede bulunmak, hasta, hasta yakınları ve çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamak, hastanemizi fiziksel ve fonksiyonel olarak afete hazırlıklı ve dayanıklı bir hale getirmek olduğunu belirtti.

Tatbikatta emeği geçen ve katılımlarıyla bizlere destek veren tüm kurumlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, olası bir afete hazır olmak ve bu konuda olan bilincimizi artırmak için her yıl bu tatbikatlara devam edileceğini belirtti.

8a152a3e-4d10-40fc-8b29-2b6fb7f87f8c.jpga34aa368-9365-4993-b07c-59ee4c6e23f2.jpg133f273c-e1b1-4bc1-a903-ed28ed1a0b95.jpg09287546-a6ba-4a4a-8bae-21ffa03a274f.jpg