GÖLYAKA İLÇEMİZDE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİNDE İNCELEMLERDE BULUNULDU.
03 Temmuz 2019

Düzce Valisi Sayın Dr.Zülkif DAĞLI, Vali Yardımcısı Vekili ve aynı zamanda Gölyaka Kaymakamı Sayın Adem KELEŞ, Vali Yardımcısı Vekili Sayın İsmail SÜNDÜK, Gölyaka Belediye Başkanı Sayın Yakup DEMİRCAN İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ali KARTAL, Düzce Jandarma Alay Komutanı Albay Sayın Mustafa ÇETİNKAYA, DSİ Müdürü Sayın Deniz YILDIZ  ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ İlçemizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunmuşlardır.

İlimize birkaç gün arayla aşırı yağan yağmurlar sonucun da Gölyaka ilçemizdeki bazı köylerde bulunan dere yatakları taşarak bölge halkının yaşadığı ev ve ahırları su altında kalmıştır.

Gölyaka İlçesi’ne bağlı Hacıyakup, Açmaköyü, Yunusefendi, Çamlıbel, Hamamüstü köyleri ile Cevizli Mevkiinde bulunan evleri sel suları basmış, evlerinde sele yakalanan birçok köylü mahsur kalmış, mahsur kalan vatandaşlarımızı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AFAD, Belediye ve Özel İdare ekipleri ile vatandaşlar kurtarmak için seferber olmuştur.

Ekiplerce evlerinde mahsur kalan 4 kişi kurtarılarak bölgeye sevk edilen UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Düzce’deki çeşitli hastanelere götürülmüştür.

Söz konusu felaketin yaşandığı köylerden Hacıyakup köyünde yapılan incelemelerde sel felaketi sonucu ev ve ahırları su altında kalan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunulmuş,devlet olarak yanlarında olunduğu ve bölge halkına her türlü desteğin sağlanacağını belirtilmiştir.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ incelemelerin ardından Gölyaka İlçe Entegre hastanemizi ziyaret ederek sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın özellikle sağlık alanında sıkıntı yaşamaması ve bölge halkına sağlık alanında her türlü desteğin  hızlı ve etkin bir şekilde sağlanması ve yürütülmesi talimatı vermiştir.

IMG_1340.JPGIMG_1056.JPGIMG_1011.JPG