ANNE SÜTÜ VE EMZİRME DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ
17 Ekim 2019

Anne sütü ile beslenme ve emzirme, anne ve bebek sağlığı açısından sayısız yararlar içermektedir. Anne sütü ile beslenmenin desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından ülke genelinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kurumları” Programı yürütülmektedir.

Bu kapsamda;  İlimizde doğum gerçekleşen hastanelerin eğitim ihtiyacı gözetilerek  Müdürlüğümüzce   Düzce Atatürk Devlet Hastanesi , Düzce Üniversitesi ve Düzce Özel Çağsu Hastanesinde görev yapan 14 ebe hemşireye 14- 16 Ekim 2019 tarihlerinde Müdürlüğümüz Ek Hizmet Binası Eğitim Salonunda 2,5 günlük teorik uygulama ve eğitimin son günü yarım günü pratik uygulama şeklinde   Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi düzenlenmiştir.

Eğitim Programı Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitmenlerimiz Düzce Merkez Toplum Sağlığı Merkezi’nden Ebe Semra DEMİREL, Ebe Canan AZIN ile Akçakoca Toplum Sağlığı Merkezi’nden Ebe Nebiye Nimet CEBECİOĞLU tarafından verilmiştir.

Eğitim sonunda katılımcılara eğitim belgeleri Düzce İl Sağlık Müdürümüz Dr.Yasin YILMAZ tarafından verilmiştir.

baslik.jpg