SAYIN VALİMİZ DR. ZÜLKİF DAĞLI VE İL SAĞLIK MÜDÜRÜMÜZ DR. YASİN YILMAZ’IN KATILIMIYLA DÜZCE ATATÜRK DEVLET HASTANESİ MUNCURLU FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE ROMATOLOJİK HASTA VE HASTA YAKINLARINA YÖNELİK...
23 Aralık 2019

Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ”ın katılımıyla; Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet Binamızda Romatoloji Uzmanımız Uz.Dr. Sema KAYRA TAHRA ve  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz.Dr. Zeynep TOKEL tarafından Romatolojik hasta ve hasta yakınlarına yönelik hasta bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

23.12.2019 tarihinde saat 10:00’da başlayan programımıza Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ, Sağlık Yönetici ve Personellerimiz ile hastanemizde tedavi gören hasta ve hasta yakınları katılmıştır.

Programımızın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ; Bugün burada Ramotolojik Hastalıklar ve Geleneksel Tıp uygulamaları ile ilgili Bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Göreve başladığımız ilk günden beri muncurlu hastanemiz ile ilgili kalkındırma ve iyileştirmesi için neler yapabilirizi düşündük ve planladık. Şuan da bunun haklı gururunu yaşıyorum. Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimize bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum, onların katkısı ile hastanemiz şuan 100 yatak kapasitesinde ve 100’ü de dolu bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet veriyor.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak aralık ayı itibariyle Fizik Tedavi Poliklinik Hizmetlerimizde burudan veriliyor haftalık poliklinik hasta sayımız 500-600 civarlarında, merkezimize hem ilimizden hem de il dışından vatandaşlarımız şifa bulmak amacıyla başvuruyor bizde bir çok hastamıza merkezimizde deneyimli ve tecrübeli kadromuzla yardımcı olmaya çalışıyoruz dedi.

Sayın Valimiz Dr. Zülkif DAĞLI’da yaptığı konuşmada; Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum, buna vesile olan başta İl Sağlık Müdürümüz ve değerli mesai arkadaşları olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.

Muncurlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemiz fiziki olarak çok güzel bir hastane, biliyorsunuz ki yaklaşık 3 sene önce buruda ki hastanemiz  merkeze taşındı bizdi hastanemizi daha iyi nasıl kullanabiliriz merkezimizi nasıl tekrar sağlık alanında vatandaşlarımıza hizmet verir hale getiririz diye çalışma başlattık ve burasını yaklaşık 2 yıl önce Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi olması kararını aldık ve açılışını da yaptık

Daha sonra baktık ihtiyaç var sadece ilimizden değil çevre illerimizden İstanbul, Erzurum, Diyarbakır gibi bir çok ilden hastanın da tedavi amacıyla merkezimize geldiğini gördük. Bu şunu gösteriyor ki deneyimli, tecrübeli ve güler yüzlü çalışanlarımız ile hizmet kalitesini birleştirince hastalar tarafından tercih ediliyoruz

Bununla birlikte Düzce Üniversitesinde Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları yapılır, bundan sonra bu merkezimizde de tamamlayıcı tıp uygulamalarına başlayacağız. Biz yetkisiz kişilerce merdiven altı yapılan uygulamalar yerine sertifikalı bu işi kaliteli ve hijyen kurallarına uygun olarak yapılmasını istiyoruz ve bu yönde çalışmalar yürütüyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda hastanemizin kapasitesinin arttırılması için çalışma başlattık inşallah en yakın zamanda sonuç alacağımız ve hastanemizin kapasitesini ilk etapta 150 yatak olarak olmasını sağlayacağız inşallah.

Tekrar bu programı düzenleyen başta İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi.

Programımızda ilk olarak ilimize yeni atanan Romatoloji uzmanımız Uz.Dr. Sema KAYRA TAHRA tarafından romatizmal hastalıkların belirtileri, tedavi yöntemleri, hastalığın doğurabileceği sonuçlar, kullanılması gereken ilaçlar ve yan etkileri gibi konularda katılımcılara bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Akabinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz.Dr. Zeynep TOKEL tarafından Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamaları konularında katılımcılara sunum yapılarak bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Hasta ve hasta yakınları ile soru cevap şeklinde devam eden program sonrasında Vali Dr. DAĞLI, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ ve programa katılan katılımcılar ile birlikte hastanemizde yatarak tedavi gören hastalarımızı ziyaret edilerek kendilerine geçmiş olsun dileklerinde bulunuldu.

SECİLEN1.JPG

SEÇİLEN 2.JPG