1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı Etkinliklerimiz Devam Ediyor.
13 Kasım 2023

1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Kapsamında; Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerimizce, kanser hastalığına karşı toplumu bilinçlendirmek ve kanserde erken teşhisin önemine vurgu yapmak amacıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Poliklinik girişinde stant açılarak farkındalık etkinliği düzenlenmiştir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Biriminde görevli personellerimizce gerçekleştirilen etkinlikte, standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza ve hastane personellerimize kanser hastalığı ve erken teşhisin önemi konularında bilgilendirmeler yapılarak, karbonmonoksit ölçümü gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik kapsamında ayrıca kanser için önemli bir risk faktörü olan sigaranın zararlarına dikkat çekilmiş ve sigara bırakma polikliniği hakkında bilgi verilmiştir.

#ErkenTeşhisHayatKurtarır