Düzce’nin İlk Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
10 Mayıs 2018

Düzce’de ilk Palyatif Bakım Merkezi açıldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan 22 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr. İbrahim ÖZCAN'nın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Palyatif Bakım Merkezi, yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla hizmet veren birimdir.

Bu amaç doğrultusunda hastanemizde 10/05/2018 tarihinde 22 yataklı Palyatif Bakım Merkezimizin açılışına İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr. İbrahim ÖZCAN'nın yanı sıra Kamu Hastaneleri Başkanı Op.Dr.Ahmet ZENGİN, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Bülent GÜLERKAYA ,sağlık yöneticilerinin ve çalışanların  katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.  Açılışın ardından Palyatif Bakım Ünitesini gezen Op.Dr. İbrahim ÖZCAN' hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileyerek sohbet etti.