Yeni Doğan Canlandırma Proğramı (NRP) Eğitimi
10 Mayıs 2018

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi 8-10  Mayıs 2018 tarihleri arasında Pelemir Otel Konferans salonunda toplam 44 Sağlık Personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ülkemizde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma Programı  (NRP) Eğitimleri  yürütülmektedir. Asfiksiden ölümlerin önemi, bu ölümlerin önlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır.
            Bu amaçla, Düzce İl Sağlık  Müdürlüğü, Halk Sağlığı Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi koordinatörlüğünde, doğum salonunda çalışan ve Yeni doğana yönelik girişimde bulunan Hekim ve  Sağlık Personeline doğum sonrası gerçekleşen fizyolojik olaylar, canlandırma basamaklarını gösteren akış çizelgeleri, canlandırmaya hazırlık aşamaları, doğum öncesi riskli durumlar ve yenidoğan canlandırmasında gerekli müdahalelerin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Pelemir Otelde Yeni doğan Canlandırma Uygulayıcı (NRP) Eğitimi  verilmiştir.

08-09-10 Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen  (NRP) eğitimine ilimiz Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet Hastanesi, Düzce Ünv, Özel Çağsu Hastanesi ve 112 Başhekimliğinde görevli  19 Hekim ve 25 Sağlık Personeli olmak üzere toplam 44 kişi katılmıştır.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Op.Dr.İbrahim ÖZCAN, ''Yenidoğan ölümlerinin azalmasında Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitiminin öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek bu eğitimler sayesinde Dünyadaki yenidoğan ölümlerinin önlenebileceğini söyledi ÖZCAN' Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçları, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm  yaşamı boyunca sürecek sonuçlar doğurmaktadır. Her yenidoğanın, yeterli ve doğru bakımı almaya hakkı vardır. Bu hak, doğum odasında uygun gereçlerin ve eğitimli sağlık personelinin her an hazır olması ile karşılanabilir''dedi.

3 gün süren Teorik ve uygulamalı yapılan NRP eğitimi sonunda değerlendirme sınavlarında başarılı olan katılımcılara sertifikaları takdim edildi.Ardından İl Sağlık Müdürümüz ÖZCAN Kurs Sorumlusu Dr.Selçuk GÜLÜMSER ve Diğer eğitimciler Derya ÇELİK, Suna KAYMAZ, Özlem DEMİRAL , Kadri ÇELİK, Gül KILIÇ  VE Emre  AY’dan  oluşan eğitimci ekibine teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.