24-28 NİSAN DÜNYA AŞI HAFTASI KAPSAMINDA AKÇAKOCA İLÇEMİZDE YÜRÜYÜŞ PROGRAMI DÜZENLENMİŞTİR.
25 Nisan 2019

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimince Akçakoca İlçemizde 24-28 Nisan Dünya Aşı Haftası kapsamında yürüyüş düzenlenerek stant açılmıştır.

Yürüyüş programımız saat 11:00’de Akçakoca Turkuaz Otel önünden başlayarak Akçakoca Merkez Cami önünde sona ermiştir. Yürüyüşe Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan ÇABUK, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Özkan ÇALIŞ, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Dr.Gökhan KATIRCI, Sağlık çalışanlarımız, Akçakoca Barbaros Anadolu lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile, çok sayıda vatandaşımız katılmıştır.

Ayrıca ekiplerimizce Akçakoca Merkez Cami önünde stand açılarak aşı ve aşılama hizmetlerinin önemi ile ilgili farkındalık çalışmaları kapsamında el broşür ve sağlıklı çocuk dergisinin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan ÇABUK. Etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada; ”Her yıl Nisan ayının son haftasında Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen etkinliklerle Dünya Aşı Haftası faaliyetleri yapıldığını, Koruyucu sağlık hizmetleri arasında en etkili olanlarından birinin hâlâ aşılama olduğunu, aşılar, bir grup hastalığın önlenmesinde oldukça etkili ve güvenli koruyucu hizmetlerdir.”

”Aşılama, kişilerin bireysel olarak temin etmeleri gereken hizmetler olmalarının ötesinde, iyi örgütlenmiş temel sağlık hizmetlerine sahip sağlık sistemleri aracılığıyla sunulabilir olduğunu” aşı programlarının yaygın şekilde uygulanmasıyla, son 30 yılda aşıyla önlenebilen hastalıklardan kaynaklanan ölümlerde dramatik azalma meydana geldiğini. Daha önce birçok çocuğun hastalanmasına, ölmesine neden olan 13 tane hastalığı oluşturan difteri, boğmaca, tetanos, çocuk felci, hepatit A, hepatit B, hib menenjiti, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, su çiçeği, pnömokok menenjiti ve zatürresi, rota virüs hastalıklarını aşılar sayesinde neredeyse unutulduğunu,”Çiçek hastalığının ise aşı sayesinde yeryüzünden silindiği için artık aşısı bile yapılmadığını, bir virüsün herhangi bir toplulukta yayılmasını önlemek için aşılama oranının yüzde 95 civarında olması gerektiğini, aşıların sadece aşılanan kişiyi değil, bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını engellediği için aynı zamanda erişkinleri yani tüm toplumu da korumuş olduğunu, bu yüzden her şeyin başı sağlık sağlığın başı aşı” olduğunu belirtti.

1.jpg
3.jpg
numan.jpg