GEBE BİLGİLENDİRME SINIFI VE ACİL OBSTETRİK BAKIM DESTEK PERSONEL UYUM EĞİTİMİ DÜZENLENDİ.
03 Ocak 2024

Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerince, Anne sağlığını iyileştirmek ve anne ölüm oranını azaltmak, sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi ve beceri kazandırılarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlanmak amacıyla, ilimiz gebe bilgilendirme sınıflarında görev alan personellere yönelik Gebe Bilgilendirme Sınıfı ve Acil Obstetrik Bakım Destek Personel Uyum Eğitimi düzenlenmiştir.

Sağlıklı Hayat Merkezi Eğitim salonunda düzenlenen eğitimde; gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yenidoğan bebeğin bakımı, aşıları ve beslenmesi, anne sütünün önemi, üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda eğitimciler tarafından katılımcılara teorik ve pratik olarak sunumlar yapılmıştır.

Katılımcılara ayrıca gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütününü kapsayan ve anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında gelen acil obstetrik bakım programı (AOB) kapsamında destek personeli uyum eğitimi verilmiştir.

Toplum Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, İlçe Entegre Hastaneleri ile Kamu, Üniversite ve Özel Hastanelerin Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görev yapan ve eğitimi başarı ile tamamlayan 13 doktor, ebe, hemşireye eğitim belgeleri Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Uzm.Dr.Sabri AKTÜRE, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Birim Sorumlusu Fazlı BAYRAKTAR tarafından verilmiştir.

görsel4
Görsel