Ramazan dolayısı ile beslenme düzeninde meydana gelen değişiklikler, Ramazan Bayramı’ nda öğün sayısı ve porsiyonların artışına sebep olabilmektedir. Bununla birlikte geleneksel olarak bayramda şeker, çikolata, özellikle şerbetli tatlılar ve hamur işleri (baklava, börek vb.) gibi kan şekerini hızla yükselten ve enerji içeriği yüksek gıdalar tüketilmektedir. Bayramda bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle bayram ve sonrasında besin tüketimine dikkat edilmeli, aşırıya kaçılmamalı, yeterli ve dengeli beslenme ilkeleri unutulmamalıdır.
Bayram ve Bayram Sonrası Sağlıklı Beslenme Önerileri
Tüm halkımızın sağlıklı ve mutlu bir Ramazan Bayramı geçirmesi dileğiyle,
Hayırlı Bayramlar...