MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE YÖNELİK SAĞLIK TARAMALARIMIZ BU YILDA KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR.
05 Ağustos 2024

İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonda, tarım sektöründe ekonomik kazanç sağlamak amacı ile doğu ve güneydoğu illerinden ilimize gelen mevsimlik tarım işçilerine yönelik sağlık tarama programımız bu yılda kesintisiz devam ediyor.

Ekiplerimizce koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamında; sıtma taramaları, bebek, çocuk, gebe, loğusa izlemlerinin yanı sıra çeşitli hastalıklara karşı aşılama faaliyetleri yürütülüyor.

Ekiplerimizce ayrıca kanser başta olmak üzere; üreme sağlığı, pestisit uygulamaları, kuduz, KKKA, ishal, çevre sağlığı, sağlıklı beslenme, obezite, sağlık okur yazarlığı ve hijyen gibi çeşitli konularında eğitimler veriliyor. Çocuklara yönelik ise ağız ve diş sağlığı taramaları yapılıyor.

Mevsimlik tarım işçilerine verilen sağlık hizmetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ; bu yılda ilimize ülkemizin çeşitli illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramaları İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleştiriyoruz. Sağlık taramalarımız kapsamında; “Kronik hasta takipleri, aşılama, gebe ve bebek izlem, diğer bulaşıcı hastalıklar takibi, üreme sağlığı hizmetleri, sağlık okuryazarlığı kazanım eğitimleri ve kanser tarama hizmetleri, sağlandığını belirtti.

İşçilerin ihtiyaç durumunda tüm kamu hastanelerinden de ileri sağlık hizmetlerini de ilimiz genelindeki hastanelerden alabildiğine dikkat çeken Dr. YILMAZ, ilimizde misafir ettiğimiz mevsimsel tarım işçilerinin her birinin sağlığını önemsediklerini ve çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirtti.

Dr. YILMAZ, Aile Sağlığı Merkezlerinde görevli personellerimizce; ilimiz merkez ve ilçeleri ile köylerinde bulunan mevsimlik tarım işçilerin yaşam alanlarına gidilerek sezon boyunca tarama programına devam edileceğini belirtti.

Görsel
Görsel1