3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ
01 Mart 2019

İşitme kayıplarına tüm dünyada dikkat çekmek için, işitme engelliler için yaptığı çalışmalardan dolayı İskoç bilim adamı Alexander Graham Bell’in doğum günü olan 3 Mart ,”Dünya Kulak Ve İşitme Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsanlar arasındaki iletişim yollarından en önemlisi işitmek ve konuşmaktır. Bu nedenle işitme kaybının erken tanımlanması ve rehabilitasyonunun bireysel başarı ve toplum sağlığı için önem arz etmektedir.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de Müdürlüğümüze bağlı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Akçakoca Devlet Hastanemizde doğan tüm bebeklerimize taburcu olmadan önce “Yeni Doğan İşitme Tarama Programı” uygulandığını, taramada başarısız olan bebeklerimizin takip ve tedavilerinin  yakından izlendiğini  belirtti.

Dr. YILMAZ doğumla veya sonradan gelişen işitme kayıplarının önemli bir kısmının önlenebilir olduğunu, bu anlamda erken teşhisin çok önemli olduğunu, çocuklarımızda ve yetişkin bireylerde kulak çınlaması, ağrı, dolgunluk hissi, akıntı, gibi şikayetlerin olması halinde mutlaka kulak burun boğaz uzmanına başvurmaları gerektiğini belirtti.