Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen etkinliğe; Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Sayın Nurullah ÇELEBİ, Yerel Basın Kuruluşları temsilcileri, Sağlık Yöneticilerimiz ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde yatarak tedavi gören hastalar ve kurumumuzda görev yapan personelden Çölyak Hastalığı bulunanlar katıldı.
Programda bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ; bugün burada hastanemizde yatarak tedavi gören hastalar ve kurum personellerimizden Çölyak hastalığı olanlar ile glutensiz sofrada bir araya geldiklerini, Türkiye'de ender bir projeyi ilimizde gerçekleştirdiklerini, çölyak hastası ve hastanemizde görevli 20 kadar personelin bu hizmetten faydalanacağını belirtti.
Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve bulmakta zorluk çektikleri imkanlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz olduğunu belirten Dr. YILMAZ hastalığın nüfusa göre her 100 kişiden birinde görüldüğünü, Çölyak hastalığı ince bağırsağın ‘Glüten’ adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi ve hassasiyeti olarak tanımlandığını, Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıllar gluten içerdiği için çölyak hastalarının glüten içeren besinlerden uzak durmaları gerektiğini, diyet yapılmadığı takdirde ise ileri dönemlerde hastalığın daha ağır ilerleyebileceğini kaydetti.
Düzce Atatürk Devlet Hastanemizde diyetisyenler gözetiminde, uygun mutfak koşullarında, kaliteli glutensiz ürünler tercih edilerek ve tüm hijyenik şartlar sağlanarak, glutensiz yemek hazırlandığını, projede emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve bizleri bugün yalnız bırakmayan Düzce Beyazay Derneği Başkanı Sayın Nurullah ÇELEBİ’ye ve Yönetim Kurulu Üyelerine Yerel Basın Kuruluşlarımızın temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Dedi.