Ülkemizde 1991 yılında başlatılan “Süt Hakkında Toplumu Bilinçlendirmek ve Süt Tüketimini Artırma Kampanyası” çerçevesinde 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlamaktadır.
Süt, birçok canlı gibi, insanların doğumdan itibaren aldıkları ilk besindir. Protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin ögesinin önemli kaynağıdır. Bu bakımdan, süt ve süt ürünleri, başta çocuklar, gençler ve yetişkin kadınlar olmak üzere tüm yaş gruplarının yaşamın her evresinde tüketmesi gereken mucizevi bir gıdadır.
İnsanın tüm yaşamında önemli yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri içermektedir.
Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynamaktadır.
Yeterli ve dengeli beslenme için çocuk, ergen, gebe, emzikli ile menopoz sonrası kadınların günde 3-4, yetişkinlerin günde 2 su bardağı süt veya süt ürünleri tüketmeleri gerekmektedir.