14. BÖLGE 7. ASKOM TOPLANTISI MÜDÜRLÜĞÜMÜZ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
24 Ekim 2019

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Kocaeli ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü temsilcilerinin de katılımıyla 14. Bölge Acil Sağlık Koordinasyon Komisyonu Toplantısı 23 Ekim 2019 tarihinde saat 14:00’da Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ, Acil Sağlık Hizmetlerinin kesintisiz, etkin ve hızlı kullanılmasının ilk amaçları olduğunu belirtti.

Akabinde toplantı sunumu Düzce Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Yusuf YILDIRIM tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda 14. bölge illerinin ‘‘Acil Sağlık Hizmetlerimizin Araç Kaynakları ve Çağrı İstatistikleri,112 Çağrı Merkezi İstatistikleri ve Vaka Sayıları, İllerimizin Sevk Sayılarının Dağılımı ve Nedenleri, Yoğun Bakım Yatak Sayıları, Hastanelerde verilen özellikli sağlık hizmetleri, Hasta Sevkleri ve Personel durumu’’ ile ilgili sorunları değerlendirilip çözüm önerileri oluşturuldu.

Toplantının devamında rakamsal verilerin incelenmesinin ardından, üç ilin hastane yatak kapasiteleri ve doluluk oranları, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevklerinin koordinasyonu konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantıya İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Sayın Şenol ERGÜNEY, Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sayın Aziz ÖĞÜTLÜ, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Sayın Prof.Dr.Öner Abidin BALBAY, İlimiz Sağlık Hizmetleri Başkanı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı, İl ve İlçe Hastane Başhekimleri, Kamu/Özel Hastanelerin ve Üniversite Hastanelerinin Acilden Sorumlu Başhekim Yardımcıları, Yoğun Bakım Üniteleri Sorumlu Hekimleri, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Uzmanları, İl Ambulans Servisi Başhekimi, Komuta Kontrol Merkezi Sorumlu Hekimleri ve Birim sorumluları katıldı.

Toplantı sonrasında İl Sağlık Müdürlüğümüz Dr Yasin YILMAZ tarafından il dışından gelen misafirlere ilimizi ve Müdürlüğümüzü tanıtıcı hediyeler takdim edildi.

başlık1.JPG
başlık4.JPG