HASTANE ÖNCESİ İNME HASTALARININ TANINMASI VE YÖNLENDİRİLMESİ MOBİL İNME UYGULAMA PROGRAMI EĞİTİMİ
27 Ocak 2020

Valimiz Sayın Dr. Zülkif DAĞLI’nın Koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde; 20 Ocak 2020 tarihinde Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda Akut İnme Tanısı Konan Hastaların Sevk İşlemlerine ilişkin yetki, görev ve sorumlulukların belirlenmesine yönelik, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Uzmanı Zehra AKPINAR tarafından, Hastane Öncesi İnme Hastalarının Tanınması ve Yönlendirilmesi Mobil İnme Uygulama Programı konulu eğitim verilmiştir.

Eğitime İl Sağlık Müdürümüz Dr.Yasin YILMAZ ve sağlık yöneticileri ile 112 Acil Sağlık İstasyonu Sorumlusu personelimiz katılmıştır.

İnme 112 projesi ile inme şüphesi ile alınan hastaların erken tanınması ve belirlenen inme merkezleri ile en uygun merkeze en kısa zamanda sevki ve inme ekibinin hasta gelmeden hazır olması ile en kısa sürede tedavisine başlanılmasının sağlanması amaçlanmış; Geliştirilen mobil yazılım ambulans ekiplerinde görev yapan personelin, Google Play ve İOS market aracılığı ile cep telefonlarına yüklenmiş,  kolaylıkla çalışacak şekilde tasarlanmış yazılım ile inme tanısının konulması, ilgili inme merkezine ulaşım için navigasyon ve gidilen merkezdeki inme ekibine tek tuşla haber verme imkanı, aynı zamanda inme ekibi ile ambulans ekibinin hasta hakkında görüşebileceği modüller mevcut olup, böylelikle tedavi en kısa sürede başlatılarak, sağ kalım oranlarının yükseltilmesi ve sakatlık oranlarının minimuma indirilmesi hedeflenmektedir.

1 düzeltilmiş.jpg