Sağlık Müdürü ÖZCAN'dan UMKE'ye Teşekkür
17 Nisan 2018

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda ilimizden görev alan UMKE çalışanlarına düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırları içerisinde yürütülmekte olan “Fırat Kalkanı ve Zeytindalı” sınır ötesi harekatına destek olmak amacıyla, Bakanlığımızca Suriye sınır hattı boyunca ülkemiz sınırları içerisinde Seyyar Sınır Sahra Hastaneleri Kurularak 24 saat kesintisiz Sağlık Hizmetleri sunulmaktadır. Bu kapsamda; Kilis İli Sınır bölgelerinde konuşlu söz konusu Seyyar Sahra Hastanelerinde 14 Mart - 4 Nisan 2018 tarihleri arasında görevlendirilen Düzce UMKE ekipleri 20 gün boyunca sınırda yaralılara ilk müdahalelerini yapmış olup nakillerini sağlamışlardır. Bu süreçte 14. Bölge illerinden  Düzce 8, Kocaeli 7, Sakarya 7 olmak üzere toplam 22 personel sınırda müdahale için UMKE araçlarıyla görevlendirilmiştir. Söz konusu faaliyette Yardımcı Doçent Doktor Ramazan Cahit TEMİZKAN liderliğinde Paramedik Murat SAVRAN, Paramedik Tevfik KIZILDAĞ, Paramedik Hüsamettin TAŞAN, ATT Resül ÇETİN, ATT Enes ÖZMEN, Anestezi Teknikeri Vahap Alparslan ÇITIR, Sağlık Memuru Serhat  Bahadır BOYRAZ görev süresince toplam 180 vakaya müdahale etmiş olup görevini başarı ile tamamlayarak ilimize dönmüşlerdir.

İl Sağlık Müdürümüz Op Dr. İbrahim ÖZCAN İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde düzenlenen törende bir araya geldi. Törene Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr.Muhammed Melik ÇANDAR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr.Ahmet ZENGİN, İl Ambulans servisi Başhekimi Dr.Numan ÇABUK ,UMKE personeli ve çok sayıda sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirildi.

''Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı’nda sağlık çalışanlarına da önemli görevler düştüğünü belirten ÖZCAN Orada bulunan hem Mehmetçiklerimiz için, hem halkımız için,  hem de sınır ötesinde bize güvenen ,bize inanan insanlara sağlık hizmeti vermek için sağlık çalışanlarımıza ihtiyaç bulunmaktadır.  Türkiye’nin dört bir yanından sağlık çalışanlarının gittiği Afrin’e Düzce’den de çok sayıda sağlık çalışanımızın gönüllü görev almak için başvuruda bulunması bizleri gururlandırdı. Şahsım ve Bakanlığımız adına Düzce'yi temsilen orada olduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum'' diyerek kendilerine Teşekkür  belgelerini takdim etti.